Babykamer verlichting

Een goede babykamer verlichting is een belangrijke keuze bij de inrichting van de babykamer. Veel ouders denken bij de inrichting niet direct aan de babykamer verlichting. Kleuren zijn belangrijk en natuurlijk ook de meubels en als die gekozen zijn moet er ook nog babykamer verlichting in.

Als je verlichting gaat kiezen zijn er wel een paar zaken waar je het beste op let. Je kiest het beste een heldere verlichting in de babykamer zodat je bij de verzorging alles goed kan zien. Maar let er tegelijkertijd op dat de lampen niet direct in het gezichtje van je kindje schijnen.

Het beste verlicht je de babykamer indirect, met andere woorden richt de lampen op de muren zodat die het licht weerkaatsen.
Dat heeft als bijkomend voordeel dat je niet in je eigen schaduw staat als je je kindje op de commode verzorgt.
Je moet dag en nacht voldoende babykamer verlichting hebben zonder dat je kindje er last van heeft.

babykamer verlichtingBabykamer verlichting kiezen

Voor de verzorging heb je helder licht nodig maar als je ’s nacht in de babykamer de nachtvoedingen geeft dan is het juist beter om wat minder licht te hebben. Je kindje zal dan niet zo schrikken van het licht als hij de (borst)voeding krijgt en er na weer in slaap valt. Als je een camera in de babykamer hebt om te zien hoe het met je baby gaat dan is er ook wat (gedimd) licht nodig.

Je kiest daarom het beste lampen die ook gedimd kunnen worden. Veel licht wanneer het nodig is en weinig licht bij de nachtvoedingen of als je even wilt kijken hoe het met je kleintje gaat. Let er op dat de lampen die je koopt ook dimbaar zijn. Niet alle lampen kunnen gedimd worden.

Bij de inrichting van de babykamer is het belangrijk dat je ook goed op de veiligheid let. Let op hoe je de meubels in de babykamer neerzet. Zet een wieg of bedje beter niet in de buurt van losse (gordijn) koorden of snoeren van elektrische apparaten zoals een lamp of babyfoon. Als je kindje die kan pakken kan hij zich daarin verstrikken. Let er ook op dat er geen onbeschermde stopcontacten in de buurt zijn. Plaats altijd beschermplaatjes op stopcontacten om te voorkomen dat je kindje er iets in stopt.

Ook ’s nachts wil je controleren hoe het met je baby gaat. Je kunt dan het best verlichting plaatsen waarvan de baby niet wakker wordt. Een nachtlampje of lamp met dimmer werkt dan prima.

Het beste kies je minimaal een plafondlamp om de babykamer te verlichten. Je hebt dan geen last van losse snoeren en stopcontacten. Ook wandlampen kunnen soms zonder los snoer aangesloten worden. Heb je toch een snoer nodig naar een stopcontact, zet dat dan goed vast om te voorkomen dat je kindje erbij kan. Met losse tafellampen moet je extra opletten. Niet alleen vanwege de losse snoeren maar ook omdat tafellampen kunnen omvallen.

Er is een grote keuze voor babykamer verlichting. En jullie vinden vast de verlichting die niet alleen goed bij de inrichting past maar ook veilig en praktisch is.

« | »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *