Babyzwemmen vanaf 6 weken

Misschien heeft u er wel eens van gehoord, het is namelijk al heel oud en er wordt heel veel gebruik van gemaakt: babyzwemmen. Zodra een baby zes weken oud is is het tegenwoordig al mogelijk om aan babyzwemmen mee te doen. Over het algemeen vinden baby’s het heerlijk om het warme zwembadwater in te gaan en u zult zien dat ze een heel erg van ontspannen.

Leeftijd voor babyzwemmen

Het is al mogelijk om vanaf 6 weken aan babyzwemmen mee te gaan doen. Echter is het nadeel dat het lichaam van een baby van 6 weken oud nog niet makkelijk zelfstandig kan opwarmen. Vanaf 12 weken lukt dit is een stuk beter. U kunt uw baby natuurlijk wel al spelenderwijs thuis leren om water leuk te gaan vinden en ook langzaam de temperatuur van dit water iets omlaag te doen zodat het kindje went aan een koelere temperatuur en hier ook mee om leert gaan.

babyzwemmenDe lessen

Groepen voor het babyzwemmen worden op leeftijd ingedeeld. Bijvoorbeeld 0-6 maanden, 6-12 maanden, 1-2 jaar en daarna ouder. Echter kan dit per zwembad verschillen en het zal tevens afhankelijk zijn van het aantal baby’s die eraan meedoen. Voor één baby van 0-6 maanden zullen ze geen aparte lessen geven en deze plaatsen in de volgende groep, dit is verder natuurlijk geen enkel probleem.

Praktische tips

Het is verstandig om een uur voordat u het water in gaat met de baby geen voeding meer te geven. Ze dragen gewoon een zwembroekje of een zwemluier maar het is makkelijker wanneer het kindje geen behoefte in het water hoeft te doen. Daarnaast is het na afloop van het zwemmen belangrijk om uw baby goed af te drogen en warm aan te kleden. De overgang van het warme water naar de buitenlucht lijkt voor u heel klein maar is voor de baby veel groter dan voor u. Geef eventueel eerst nog wat warme melk voordat u op weg naar huis gaat. Lees meer over zwemmen met je baby.

« | »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *