Kindermassage

Kinderen ‘denken’ met hun huid. Met name bij baby’s en jonge kinderen is het ‘voelen’ meer ontwikkeld dan het ‘denken’. Als we bij baby’s en jonge kinderen het waarnemen met de huid stimuleren, heeft dit een positief effect op de ontwikkeling van hun gevoel. Kindermassage stimuleert de huid van je kindje.

Kinderen bij wie de huid voldoende wordt aangeraakt, groeien beter (dit is bijvoorbeeld opgemerkt bij couveusekinderen), leren beter, hebben meer lichaamsbesef, zijn socialer, communiceren beter en zijn gezonder. Ze zitten simpelweg beter in hun vel (gevoel)!

kindermassageEen kindermassage gaat gepaard met veel spelletjes, liedjes, bewegingsoefeningen en onderbrekingen. Als je de rust kunt vinden om met je kind bezig te zijn en hem ondersteunt in zijn gevoel, dan stimuleert dat de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van je kind.

Massage kan helpen bij drukke, onrustige kinderen, kinderen met slaapproblemen, angstproblemen, bedplassen, hoofdpijn, buikpijn, problemen met sociale ontwikkeling en contactstoornissen. Als ouder krijg je hiervoor diverse mogelijkheden aangereikt, waarmee je in de thuissituatie aan de slag kunt. Bij een kindermassage wordt ook gewerkt met ademoefeningen.

Basisolie voor kindermassage

Zowel bij baby’s als bij kleine kinderen en volwassenen, masseer je met een biologische basisolie eventueel aangevuld met een essentiële olie.De basisolie is zuiver natuurlijk waardoor de kans op huidreacties wordt verminderd. Een natuurlijke olie is voedend en heilzaam voor de huid. Een minerale olie daarentegen droogt uit.

Witte leem

In de praktijk kun je witte leem kopen. Witte leem is het minst mineraalrijk en daarom bijzonder geschikt voor baby’s, kinderen en gevoelige volwassenen. Witte leem is niet duur en uitermate geschikt voor behandeling en verzorging van luieruitslag en eczeem. Het is een zuiver natuurlijk product met een hoge heilzame werking en prima te gebruiken ter vervanging van talkpoeder. Witte leem reinigt en zuivert de huid in tegenstelling tot talkpoeder, dat de huid verstopt.

« | »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *