Tips voor babyfotografie

Babyfoto’s maken is niet altijd eenvoudig. Jullie kindje is nog niet zo goed in poseren. Je kan voor de geboorte best al wat oefenen met een knuffel op pop als gewillig model.
Als jullie kindje er is kan je voor het echt beginnen. In dit artikel enkele tips voor babyfotografie voor een geboortjekaartje of canvas fotodoek.

babyfotografieNeem de tijd

De mooiste foto’s lukken het beste als jij en je baby op jullie gemak zijn.
De eerste dagen na de bevalling zijn vaak hectisch en onvoorspelbaar. Iedereen moet wennen aan de nieuwe situatie en zeker je kindje want die komt net na 9 maanden uit de beschermde omgeving van mama’s buik in de buitenwereld.
En pasgeboren kindjes hebben ook niet altijd een gaaf gezichtje.

Verwacht dan ook niet dat je direct de perfecte foto kunt maken. Gun jezelf de tijd!
Een geboortekaartje is een dierbare herinnering aan de geboorte van jullie kindje. Het zou zonde zijn als je achteraf spijt hebt omdat je overhaast de foto’s gemaakt hebt.

Temperatuur

Zorg ervoor dat de ruimte waar je je baby gaat fotograferen een aangename warme temperatuur heeft. Jonge baby’s kunnen zichzelf nog niet goed warm houden. In een warme omgeving zijn baby’s meer ontspannen. Let er ook op dat eventuele dekens, knuffels ook een behaaglijke temperatuur hebben want anders gaat je kindje geen vrolijk gezichtje trekken.

Voldaan en tevreden baby

Na de voeding zijn de meeste baby’s voldaan en tevreden en dat is voor de meeste baby’s het beste moment om de foto’s te maken. Houd er wel rekening mee dat de baby direct na de voeding door het verleggen van de baby in verschillende poses kan gaan spugen.

Ondergrond en achtergrond

Het is nu de trend babyfoto’s te maken op een lichte achtergrond met eventueel een paar kleuraccenten. Gebruik bijvoorbeeld een mooi wit dik gebreid plaid of een schapenvel.

Natuurlijk licht bij babyfotografie

De mooiste foto’s maak je met natuurlijk licht. Het gezichtje van je kindje komt met natuurlijk licht het beste tot zijn recht. Maak de babyfoto in direct buitenlicht maar beter niet in het zonlicht om te voorkomen dat een schaduw ontstaat bij het fotograferen. Maak geen foto’s met tegenlicht want daarmee verdijen de details. Licht in je rug of vanaf de zijkant geeft veel betere resultaten.

Flitsen

Het beste voorkom je het gebruik van een flitser omdat dat kan leiden tot ‘harde randen’ of een schaduwrand. Daarnaast kan de baby schrikken van flitslicht. Het mooiste is om gebruik te maken van natuurlijk licht.

Wij hopen dat je wat aan deze tips voor babyfotografie hebt. Mocht je nog tips voor ons hebben, dan horen wij het graag. Laat je mooiste foto’s afdrukken door drukzo.nl
Succes met het maken van mooie babyfoto’s!

« | »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *