De Bevalling

Als je voor het eerst zwanger bent zit je met heel wat vragen over de bevalling. Je weet niet echt wat je te wachten staat, en het is pas wanneer je zwanger bent dat in familie en vriendenkring de soms pijnlijke bevallingsverhalen bovenkomen. Hier vertellen we je hoe een bevalling zoal verloopt, ook krijg je alvast enkele checklists en praktische tips mee.

Hoe verloopt een bevalling?

Voortekenen die de bevalling aankondigen zijn onder andere het verlies van de slijmprop, frequente harde buiken en voorweeën. Je bent maar echt zeker dat de bevalling zich heeft ingezet wanneer je water breekt of wanneer je regelmatige weeën hebt. Verder lezen over voortekenen bevalling.

We kunnen veralgemenen dat een bevalling uit 5 fasen bestaat, hoelang elke fase duurt en hoe deze ervaren wordt is sterk persoonsgebonden. Maar een eenvoudig overzicht geeft je alvast een idee wat je kan verwachten,verder lezen over het verloop van de bevalling…

Hoe wil jij bevallen?

Nederland is één van de weinige Westerse landen waar je vrij kan kiezen tussen een thuisbevalling of een ziekenhuisbevalling. De juiste keuze is persoonlijk, door je een overzicht te geven van het verloop, de voor- en nadelen alsook mogelijkheden van pijnstilling voor zowel de poliklinische als de thuisbevalling trachten wij je alvast op weg te helpen. Verder lezen over thuis of poliklinisch bevallen.

Pijnstilling tijdens de bevalling

Praktisch