Waar bevallen?

Wanneer het moment is aangebroken dat de kleine in uw buik de wereld wil gaan bewonderen heeft u van te voren al de keuze moeten waar bevallen. Soms zal dit in het ziekenhuis zijn (bijvoorbeeld om medische redenen) maar de bevalling kan ook gewoon thuis plaatsvinden. Wij zijn helemaal vrij om te kiezen of we thuis of in het ziekenhuis willen bevallen.

waar bevallenBevallen in het ziekenhuis

Wanneer u in het ziekenhuis wilt/moet bevallen is dat geen enkel probleem. Veel mensen kiezen ervoor om in het ziekenhuis te bevallen mocht er iets fout gaan er kundige hulp aanwezig is. Er worden twee soorten bevallingen onderscheiden in het zieken, de klinische- en de poliklinische bevalling.

Klinische bevalling: Bij een klinische bevalling moet u in het ziekenhuis bevallen vanwege medische redenen. Dit kan bijvoorbeeld een eerdere keizersnede zijn, meer dan één baby, er worden problemen verwacht, etc… Een team vanuit het ziekenhuis zal uw bevalling begeleiden.

Poliklinische bevalling: Bij de poliklinische bevalling heeft u er zelf voor gekozen om rustig in het ziekenhuis te bevallen. Uw eigen verloskundige zal de bevalling begeleiden en krijgt hierbij hulp van iemand van de kraamafdeling in het ziekenhuis. Er worden in dit geval geen problemen verwacht maar medische hulp is snel ter plaatste als het nodig mocht zijn.

Thuis bevallen

U kunt er ook voor kiezen om thuis te bevallen. Er wordt vaak gedacht dat thuis bevallen niet veilig is terwijl dit eigenlijk flauwekul is. Wanneer de gehele zwangerschap goed is verlopen zou je met 37 weken al thuis kunnen bevallen. Er zijn een flink aantal redenen te noemen waarom je liever zou thuis bevallen dan in het ziekenhuis, de voornaamste reden is toch wel omdat je je comfortabeler voelt in je eigen omgeving.

Zodra je zelf relaxter bent maakt dat de bevalling een stuk prettiger voor jezelf. Wel dien je goede afspraken te maken met de verloskundige die jou komt helpen met bevallen en de zorgperiode erna. Het is prettig om te weten wat je in huis moet hebben en eventueel nog zelf zou moeten regelen, probeer er voor te zorgen dat je een goede band met de verloskundige hebt. Waar bevallen is jouw keuze als er geen complicaties zijn.

« | »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *