Tips om zwanger te worden

Tips om zwanger te worden. Bij het ene paar gebeurt dit zonder dat ze het willen, andere koppels doen er dan weer jaren over om zwanger te worden. Veel hangt af van de beide individuën, want mensen (zowel mannen als vrouwen) bevatten een verschillende vruchtbaarheidsgraad.

Tips om zwanger te wordenZwanger worden is geen kwestie van moeilijk of niet moeilijk; het is een samenloop van omstandigheden die een natuurlijk mechanisme in jou in werking doen treden. Het resultaat is iets magisch: jouw kind. Hoewel je op jouw meegegeven genen weinig invloed uitoefent, kan je deze samenloop van omstandigheden wel degelijk licht beïnvloeden, een duwtje in de rug geven.

Tips om zwanger te worden

Als je snel zwanger wilt worden of als het maar niet wil lukken, raden wij u aan de volgende tips om zwanger te worden eens rustig door te nemen.

Stress

Stress heeft een zeker invloed op de hormonen en zorgt ervoor dat koppels minder vruchtbaar zijn. Het is een natuurlijk systeem dat voorkomt dat koppels zwanger worden in ongwenste of onveilige omstandigheden. De mate waarin stress de vruchtbaarheid beïnvloedt hangt af van persoon tot persoon.

De pil

De meeste artsen zijn het erover eens dat het niet uitmaakt of je nog nooit de pil hebt genomen of abrupt stopt met de pil. Wanneer je stopt zou dit niet van invloed mogen zijn op de verdere cyclus en heb je evenveel kans om zwanger te worden.

Andere voorbehoedsmiddelen

Andere voorbehoedsmiddelen hebben net als de pil geen invloed op de vruchtbaarheid en gaan je niet helpen om sneller zwanger te worden. Vrouwen die het spiraaltje gebruiken of hebben gebruikt hebben wel een grotere kans op ontsteking van de eileiders, wat zorgt voor een verminderde vruchtbaarheid.

Wanneer kan je het best vrijen?

Alles hangt af van je menstruatiecycluus, en hoe regelmatig deze is. Via deze cycluus kan je bepalen wanneer er de eisprong bij jou plaatsvindt. Een vrouw is het vruchtbaarste vanaf enkele dagen voor tot net na de eisprong.

| »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *