Kinderwagen kiezen

Als u eenmaal heeft gehoord dat u in blijde verwachting bent, begint het voorbereiden. U komt er ineens achter hoeveel spulletjes een baby eigenlijk nodig heeft. Een kinderwagen kiezen is er daarvan een.

Eerder schreven we al over de ´babyuitzet` die aangeschaft moet worden; meubels voor de babykamer, een badje, een grote voorraad luiers en ga zo maar door.

kinderwagen kiezenEén van de grotere dingen die gedaan moeten worden is de kinderwagen kiezen. Het lijkt simpel om een kinderwagen kiezen, maar bij nader inzien is de keuze toch wel erg groot. Hoe kiest u nu de kinderwagen die bij uw gezinnetje past?

Online vindt u niet alleen een breed assortiment aan kinderwagens, maar ook handige uitleg over het kiezen ervan. Op de website wordt onderscheid gemaakt tussen:

  • De combi-kinderwagen De combi-kinderwagen is als het ware een wiegje op wielen, dat later omgebouwd kan worden tot een wandelwagen. Daardoor is de combi-wagen te gebruiken vanaf uw baby´s eerste dag, maar kan deze ook nog gebruikt worden als de baby wat ouder is. Doorgaans kunt u het bovenste deel van de wagen als vaste reiswieg gebruiken of er een softreiswieg uithalen. De combi-kinderwagen heeft bovendien een grote kap, die ervoor zorgt dat uw kindje goed wordt beschermd.
  • De wandelwagen met kap De wandelwagen met kap is er in verschillende uitvoeringen; met drie, vier of zes wielen. De wandelwagen is een goede oplossing wanneer uw kindje oud genoeg is om wat langer zelfstandig te zitten. Vaak kan van dit type kinderwagen een combi-kinderwagen worden gemaakt door er een reiswieg aan te bevestigen.
  • De buggy De buggy kunt u het beste aanschaffen als extra wagen, niet als vervanger van de andere modellen. Een buggy kan gemakkelijk worden ingeklapt en meegenomen en is heel handzaam. De buggy is geschikt voor kindjes vanaf ongeveer zes maanden.

Kinderwagen kiezen

Ook binnen de genoemde categorieën zijn er weer verschillende typen wagens waaruit u kunt kiezen. Het aantal wielen kan verschillen, er zijn softreiswiegen en vaste reiswiegen, er bestaan verschillende soorten duwstangen en bovenstukken zijn al dan niet om te keren.

Bent u veel met de auto onderweg? Let dan op het formaat van de wagen, wanneer deze ingeklapt is.

Bovendien zijn er combinatiemodellen te koop die u ook als autostoeltje kunt gebruiken. Genoeg om over na te denken dus! Maar als u eenmaal de juiste wagen gevonden hebt, kunt u straks heerlijk onbezorgd op pad met de kleine.

Wilt u weten hoe andere ouders een bepaalde kinderwagen beoordelen? Kijk dan bijvoorbeeld eens op kieskeurig.nl.

« | »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *