Massage als je zwanger bent

Massage wordt al eeuwenlang toegepast binnen allerlei culturen. In het Westen is massage niet in het dagelijkse leven opgenomen, wat in veel oosterse culturen wel het geval is. Door massage kun je makkelijk tot ontspanning en diepe rust komen, waardoor je beter voelt. Je gevoel heeft je veel te vertellen. Zo vertelt je gevoel je wat goed voor je is en wat niet, het maakt je meer bewust van jezelf.

massageZwangerschap en bevalling

De lichte lichaamsmassage voor zwangeren kan als je dat wenst, plaats vinden op de rug op warmwaterkussens. Het voordeel van het gebruik van deze kussens is dat je zeer prettig ligt. Je kunt een gehele massage ontvangen zonder dat je hoeft te draaien. Kraamvrouwen hebben hierdoor geen last van extra druk tijdens stuwing.

Je kunt ook kiezen voor een ontspannende nek/schoudergordel en voetenmassage. Tegelijk kun je genieten van een heerlijk voetbad. Deze massage is ook goed aan te leren aan je partner, zodat je deze op elk gewenst moment kunt ondergaan.

Verder krijgt je tips m.b.t. je ademhaling en ontspanningsoefeningen, die het je tijdens de zwangerschap wat makkelijker maken. Na de bevalling bevordert dit je herstel. De massages worden in de praktijk of naar wens bij je thuis gegeven.

Rustgevende ontspanningsmassage

Een ontspannen lichaamsmassage die erop is gericht om jezelf eens helemaal te ontspannen en hernieuwde energie op te doen. Het is ook mogelijk een ontspannende nek/schoudergordel en voetenmassage te ontvangen en tegelijkertijd te genieten van een weldadig voetbad.

Hotstonemassage, warme stenen massage

Deze massage wordt gegeven met warme stenen tussen 40-50 graden en is een heerlijke zachte massage om te ontvangen. Ik geef de massage met een aangepaste temperatuur van de stenen en aangepaste druk, ook aan zwangeren en kraamvrouwen.

Het masseren met warme stenen biedt een prima mogelijkheid om dieper op het spierweefsel in te werken, waardoor je middels een ontspannende manier van masseren, toch een diepe werking op de spieren kunt bewerkstelligen. De warmte, helpt nog meer dan massage al bewerkstelligt, afvalstoffen af te voeren en het lichaam te ontgiften.

« | »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *