Je zwangerschap aankondigen op een originele manier

Hier vind je leuke ideeën om je zwangerschap aankondigen op een originele manier . Als je zelf nog een origineel idee hebt om aan te kondigen dat er een baby op komst is, laat dit dan zeker even weten.

Sollicitatiebrief

De klassieker om het aan de grootouders te vertellen is een fotokader met de eerste echografie erin, maar wat dacht je van deze originele sollicitatiebrief?

Geachte heer, Geachte mevrouw

Naar ik vernomen heb zijn jullie nog op zoek naar een persoon voor de invulling van volgende vacature: “kleinkind”. Bij deze ben ik dan ook zo vrij om naar deze betrekking te solliciteren.

Mijn interesses gaan vooral uit naar:
Spelen met mijn rammelaar,
wandelingen,
samen liedjes zingen,
paardje rijden op opa’s knie,
naar de eendjes kijken met ons 3,
ik blijf ook eens graag logeren,
maar dan moet ge wel mijn bo’kes smeren.
Ik zoek een lieve oma en opa
met een onderscheiding op hun grootouderdiploma.
Ik zal terug iets van me laten horen
zodra ik ben geboren!

Hoogachtend,
Uw kleinkind in spe

zwangerschap aankondigenOrigineel etentje

Je kan de zwangerschap aankondigen voor vrienden, familie, of enkel voor je partner als die het nog niet weet, door een etentje in mekaar steken. In elk gerecht dat je bereidt verwerk je een ei of voorzie je iets in het thema. Je sluit het etentje af met een dessertenbord voorzien van doopsuiker, zuigflesjes en een kopie van de eerste echografie als decoratie.

Als je al kinderen hebt, kan je deze tijdens een feestje laten binnenkomen met een T-shirt met origineel opdruk zoals bijvoorbeeld “Ik ben stoer, want ik word een grote broer.” of “Geef mij maar een dikke kus, want ik word een grote zus.”.

Originele cadeaus om het aan te kondigen

Wanneer je zelf een tiener broer of zus hebt, dan kan je deze als toekomstige oppas een huissleutel cadeau geven. Leuk om te zien hoe lang het duurt eer hij/zij de link gelegd heeft.

Voor zussen en vriendinnen kan je een aantal maandverbanden of tampons inpakken, je zegt er dan bij dat je deze voorlopig toch niet meer nodig hebt als leuke .

Om het aan je ouders te vertellen kan je gedurende enkele opeenvolgende dagen een briefje sturen met telkens één woord op “Proficiat” – “jullie” – “worden” – “grootouders”. Of je kan elke dag één foto sturen van de kleinkinderen die ze al hebben, als laatste foto stuur je dan een groot vraagteken.

De zwangerschap aankondigen bij je collega’s kan je ’s morgens, lang voor iedereen gearriveerd is, op elk bureau een fopspeen leggen en dan wachten tot ’s middags om je zwangerschap officieel bekend te maken.
Heet je Van Mol of Dehaes? Trakteer dan je collega’s op chocolade pralines in de vorm van mollen of haasjes, wanneer de verbaasde blikken komen vertel je hen het heuglijke nieuws.

Om het aan je partner te vertellen kan je hem een paar babyschoentjes cadeau doen. Of je kan een brief schrijven waarin je hem uitlegt dat hij vader wordt, deze knippen als puzzelstukjes en zo in een enveloppe steken… een eerste puzzel oefening voor de aanstaande papa.

« | »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *