26 weken zwanger

26 weken zwanger26 weken zwanger en nog 98 dagen te gaan – Je baby weegt na 26 weken zwanger bijna 2 pond en is van top tot teen circa 35 cm lang. Zijn gewicht zal tussen nu en de geboorte ongeveer verdrievoudigen omdat hij nu snel babyvet opslaat. Dat vet zal hij nodig hebben om zich te helpen aanpassen aan de lagere temperaturen buiten de baarmoeder en als bron van energie en calorien voor de eerste levensdagen. Het is niet ongewoon dat pasgeborenen, vooral degenen die borstvoeding krijgen, in de eerste week na de geboorte gewicht verliezen (soms wel 10 procent van het geboortegewicht).

De zenuwbanen in de oren van je baby ontwikkelen zich, wat betekent dat zijn reactie op geluiden consistenter wordt. De longen ontwikkelen zich nu ook en hij gaat door met het inademen van kleine beetjes vruchtwater. Dit is een goede oefening voor als hij geboren is en voor het eerst lucht inademt. Als je een jongetje krijgt, beginnen de testikels in te dalen in het scrotum. Dit duurt ongeveer twee tot drie dagen.

Je lichaamna 26 weken zwanger

Rond 26 weken zwanger kan je bloeddruk licht toenemen aangezien hij terugkeert naar de normale waarde van voor de zwangerschap (van week 22 tot week 24 was hij laag.) Hoewel pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging) het meest in het laatste trimester voorkomt, is dit een goed moment om je bewust te zijn van de waarschuwingssignalen van deze gevaarlijke aandoening die bij ongeveer 3 tot 7 procent van alle zwangerschappen voorkomt.

Signalen waar je op moet letten zijn zwellingen van de handen en het gezicht, plotselinge gewichtstoename (door het vasthouden van water), wazige blik, vlekken voor je ogen zien, plotselinge zware of aanhoudende hoofdpijnen of pijn bovenin de onderbuik.

Door te controleren op hoge bloeddruk en eiwit in je urine, zal je verloskundige bij je gewone prenatale bezoeken controleren op pre-eclampsie, maar bel haar direct als je een van deze symptomen tussen twee bezoeken in hebt. Vroege identificatie van pre-eclampsie is essentieel voor jouw gezondheid en die van je baby.

Heb je last van een verstopping? Het is een veel voorkomende klacht. De helft van alle zwangere vrouwen ervaart enige vermindering van de darmperistaltiek. De reden voor je trage stoelgang is dat je spijsverteringssysteem aanzienlijk langzamer werkt en dat het gewicht van je baarmoeder op je rectum drukt. IJzersupplementen kunnen ook bijdragen aan het probleem.

In het overgrote deel van de wereldtalen begint het woord voor ‘moeder’ met de letter M.

Tips tegen de ongemakken:

Het verlichten van verstopping

Probeer het volgende om de zaak weer op gang te krijgen rond 26 weken zwanger:

  • Doe regelmatig lichamelijke oefeningen.
  • Drink veel water (ten minste zes tot acht glazen per dag).
  • Drink eenmaal per dag een glas vruchtensap en eet veel vezelrijk voedsel, zoals granen, graanproducten, fruit en groenten.
  • Wanneer je aandrang voelt, ga dan naar de wc. Door het op te houden kan je ontlasting indrogen, wat het probleem erger maakt.
  • Stop niet met het innemen van je ijzersupplement zonder toestemming van je arts. Het veranderen van merk of tijdstip van innemen kan misschien helpen.
  • Vraag aan je arts om een vezelsupplement of een laxeermiddel.

Uitgelegd

Wat zijn Braxton-Hickscontracties?

Braxton-Hickscontracties zijn gewoon de zwangerschapsversie van de lichte, willekeurige samentrekkingen van de baarmoeder die bij de meeste vrouwen dagelijks optreden. Onwillekeurige spieren, zoals de baarmoeder, het hart en de darmen trekken zich op regelmatige basis samen zonder dat je je daarvan bewust bent. Als jebaarmoeder groeit, zijn de contracties beter waarneembaar, omdat er met elke contractie meer spiermassa in beweging komt. Tenzij de contracties vaak en met regelmatige intervallen voorkomen, is er geen echte reden om je zorgen te maken.

‘Als ik mensen vertel hoe ver ik al ben, zeggen ze, ‘Mijn God! Zo ver pas?’ Iemand vroeg me zelfs of ik een tweeling kreeg!’ – Karin

Activiteit rond 26 weken zwanger:

Bespreek een aantal persoonlijke kwesties.

Wil je dat je zoon besneden wordt? Wil je borstvoeding geven? Wil je een religieuze ceremonie nadat je baby is geboren? Wil je fulltime of parttime thuis blijven bij je baby? Dat zijn maar een paar voorbeelden van grote beslissingen die jij en je partner nu zouden moeten bespreken. Zelfs als je denkt dat jullie het er allebei over eens zijn, is het het beste om in alle openheid jullie mening aan elkaar kenbaar te maken om misverstanden en gekwetste gevoelens te voorkomen.

« | »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *